Новини / Предстоятель УПЦ: Своїм Вознесінням Господь підніс і нашу природу до Неба / Предстоятель УПЦ: Своїм Вознесінням Господь підніс і нашу природу до Неба

Предстоятель УПЦ: Своїм Вознесінням Господь підніс і нашу природу до Неба

02.06.2022

Предстоятель УПЦ: Своїм Вознесінням Господь підніс і нашу природу до Неба

Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що Господь у житті кожного має бути на першому місці.

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у проповіді за Божественною літургією на свято Вознесіння Господнього нагадав віруючим, що у будь-яких складних ситуаціях необхідно передусім уповати на Бога. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Якщо ми стикаємося з якимись проблемами, труднощами у житті, то треба, перш за все, спитати Бога: "Господи, що нам робити, як вчинити?" І Господь навчить нас, допомагатиме нам, і ми будемо йти тим шляхом, який веде людину до того Царства, заради якого Господь створив людину і яке вона втратила у Раю. Але Господь повернув людям це Царство через своє Втілення, Страждання та Воскресіння», – зазначив Блаженніший.

Предстоятель наголосив, що саме Своїм Вознесінням Господь підніс нашу людську природу до Небес.

Також Митрополит Онуфрій звернув увагу, що саме в Церкві «Господь присутній як Боголюдина, де через Причастя Святих Таїн людина стає здатною вміщати Дар вічного життя і спасіння».

«Ми за це повинні дякувати своєму Творцеві і Спасителю. І намагатися жити так, щоб не ображати Божественну любов своїми гріхами та злочинами. Потрібно намагатися жити в любові, щоби ми вчилися прощати один одному, допомагати один одному, щоб ми терпіли один одного – це ті справи та ті вчинки, завдяки яким ми робимо себе здатними неосудно сидіти по праву руку від Небесного Бога Отця», – резюмував Предстоятель УПЦ.

Нагадаємо, у свято Вознесіння Господнього Блаженніший Онуфрій звершив Божественну літургію в київському Вознесенському храмі на Деміївці.

Джерело:  https://spzh.news/ua/news/88814-predstojately-upc-svoim-voznesenijem-gospody-voznes-i-nashu-prirodu-k-nebu

Додати коментар