Новини / Гості з Німеччини / Гості з Німеччини

Гості з Німеччини

18.11.2013

       Ми вже розповідали про відвідування нашої Недільної школи міста Ульм і про те, з яким враженням ми звідти повернулись. І ось, молитвами та стараннями отця Димитрія і отця Максима, а також нашими спільними молитвами наші німецькі друзі приїхали до нас вже цієї осені  і гостювали з 27 жовтня по 1 листопада. Ми з великим  нетерпінням чекали їх. Радує і те, що в цей період як у нас, так і у дітей з Ульма, були канікули і ми мали можливість проводити більше часу разом. Керівники Борисоглібської Недільної школи склали план, за яким наші гості змогли якомога більше дізнатися про столицю України, її святині і пам'ятки, а також Вишгород і його околиці. 

     Прибуття довгоочікуваної делегації припало на неділю. Так як це був день приїзду, насиченої програми не планували. Після поселення наші німецькі друзі показали презентацію, в якій розповіли нам про місто Ульм і його визначні пам'ятки і про храм свв. мчч.Валентина і Пасикрата. Наступного дня ми показали нашим друзям одне з найсвятіших місць Києва і всієї України Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. Група з Німеччини спустилася в дальні й ближні печери, познайомилася з житієм засновників преподобних Антонія і Феодосія та інших святих угодників Божих. Після відбувся похід в музей Великої Вітчизняної Війни, де діти дізналися про  героїчний і сумний періоді нашої історії. Тема війни актуальна і в наш час, тому ми сподіваємося, що відвідування музею справило сильне враження на гостей.

      У вівторок ми разом відвідали Свято-Троїцький Іонинський монастир, а також місце явлення Іісуса Христа у селі Демидів. В Іонинському монастирі гості мали можливість прикластися до мощей преподобного Іони Київського - засновника обителі і дізнатися історію монастиря.  Побували також в Звіринецькому  монастирі. Потім ми з нашими друзями відвідали Введенський монастир і приклалися до ікони Божої Матері "Призри на смирення".

      В селі Демидів гості з Німеччини дізналася історію явлення Ісуса Христа пастушкам в 1926 році; був відслужений молебень на цьому святому місці. Після молебню нас всіх чекав смачний обід на природі.

     У день пам'яті матушки Аліпії, 30 жовтня, у наших гостей була можливість побувати в Голосіївському монастирі, де знаходяться її святі мощи. В другій половині дня ми здійснили оглядову екскурсію по Києву, під час якої побували на Володимирській гірці, на Андріївському узвозі, у Флорівському монастирі, покаталися на фунікульорі.

      В четвер з ранку діти здійснили захоплюючий похід в аквапарк. Дорослі ж у цей час поїхали в Феофанію у Свято-Пантелеймонівський жіночий монастир. Вечером відбувся перегляд кінофільму "Хрещення". В останній день свого перебування Ульмчані відвідали храм Різдва Богородиці в с.Гоголів. Після невеликої екскурсії по храму ми всі покаталися на конячках. Після обіду повернулися в Київ і здійснили оглядову екскурсію по Печерську: Парк Слави, Музей Голодомору, Маріїнський парк. Будем сподіватися, що перебування наших німецьких друзів в Україні було для них таким же, цікавим і незабутнім, як і наше останнє відвідування Німеччини. Будем чекати з радістю та оптимізмом наших улюблених друзів-ульмачан знову.

 

Джерело:  Борисоглібський вісник

Додати коментар